Ionuţ Octavian Barbu, candidatul PSD Dolj pentru Primăria Cerăt : „ Ce alții promit, eu realizez ! ”

Exemplul unei conduceri durabile:continuitate și inovație în Comuna Cerăt, pentru al patrulea mandat

Comuna Cerăt se aliniază tendințelor de modernizare a zonelor rurale într-un ritm accelerat. De la infrastructură rutieră la modernizarea unităților de învățământ, la investiții însemnate în domeniul sănătății, la extinderea rețelei de apă și canalizare în comună, primarul Ionuț Octavian Barbu a reușit să acceseze fonduri europene, să implementeze proiecte din bugetul propriu al primăriei, dar și prin PNDL sau „Anghel Saligny“. În perspectiva celui de-al patrulea mandat de primar, acesta vine cu o nouă ofertă de dezvoltare axată pe nevoile comunității.

Comuna Cerăt a cunoscut în ultimii 12 ani o dezvoltare semnificativă. Ionuț Barbu a prioritizat investițiile în sectorul educațional, înțelegând că o educație de calitate este cheia pentru un viitor prosper.

Susținere pentru excelență în educație

Prin eforturi susținute, a dotat Școala Gimnazială Cerăt cu mobilier nou, materiale didactice actualizate și echipamente digitale, investiții care nu doar îmbunătățesc condițiile de învățare pentru elevi, ci sprijină performanța și excelența în educație. A știut că este important să creeze un mediu optim de predate pentru dascălii care predau în mediul rural care au dreptul să beneficieze de aceleași dotări și echipamente ca și colegii lor din orașe. A vrut să motiveze dascălii și a reușit, iar rezultatele copiilor din ultimii ani au înregistrat un vizibil progres.

Ionuț Octavian Barbu nu și-a dorit niciodată să părăsească satul natal, este de părere că satul românesc este viitorul pe care îl vor alege tot mai mulți tineri fie pentru liniștea de la sfârșit de săptămână sau de ce nu pentru o viață petrecută mai mult în natură, departe de agitația orașelor.

A știut însă că pentru a convinge oamenii să rămână în Cerăt trebuie să le ofere condiții de oraș, este de părere că un bun gospodar poate avea un trai la fel de bun chiar și în mediul rural.

Finanțările nerambursabile, cheia investițiilor majore

Doar în mandatul 2020-2024, a reușit pe baza proiectelor accesate pe fonduri europene să extindă rețeaua de apă și canalizare în comună. Tot cu fonduri europene a dotat cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale Școala Gimnazială Cerăt. Prin intermediul fondurilor prin PNDL/„Anghel Saligny“ a reușit modernizarea drumurilor de interes local în comună; realizarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural. A știut că un cămin cultural nu este doar un loc de divertisment, ci și un motor al coeziunii sociale, care promovează dialogul intercultural și solidaritatea între locuitorii unei localități. Este o investiție în valoare de peste 4,5 milioane lei care dispune de 260 de locuri și prevede și locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități. În incinta Căminului Cultural funcționează și biblioteca din comună care a fost dotată cu sală de tip Biblionet, cu acces multimedia. Tot pentru copiii și tinerii din zonă, dar și pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor străvechi, Ionuț Barbu dorește să înființeze un ansamblu de dansuri populare în care să fie selectați copiii pasionați de folclor, de dansurile specifice zonei Olteniei. Pentru a veni în sprijinul copiilor, dar și familiilor acestora, în următorul mandat vrea să înființeze un program afterschoolpentru grădiniță, o sală de sport, un teren de fotbal.

Dezvoltarea domeniului social vrea să o continue cu înființarea unei cantine sociale în localitate.

În ceea ce privește infrastructura, Primăria Cerăt a obținut finanțare pentru asfaltarea străzilor din localitate. S-au montat bordurile, s-a făcut accesul către proprietăți, s-au realizat săpăturile, balastarea, a fost depusă piatra spartă, urmând ca în perioada următoare să se așeze primul strat de asfalt pe o parte din străzi. Rețeaua de apă a fost introdusă, iar în lunile următoare va fi construită stația de gospodărire a apelor. Proiectul cel mai mare pe care îl vrea implementat urgent în Cerăt este înființarea rețelei inteligente de distribuție gaze naturale. 

CE AM REALIZAT

• Realizări din fonduri europene

  • Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar la Școala Gimnazială Cerăt, județul Dolj
  • Extindere rețele de apă și canalizare în comuna Cerăt

• Realizări din bugetul propriu al primăriei

  • Elaborare Plan Urbanistic General al comunei Cerăt și al Regulamentului local de Urbanism
  • Extindere sistem de supraveghere video
  • Întocmire documentație necesară în vederea obținerii Autorizației de securitate la incendiu
  • Împrejmuire teren Localul nr. 1, Școala Gimnazială Cerăt, jud. Dolj
  • Servicii de topografie străzi
  • Reabilitare Școala Gimnazială local nr. 2 și construire grupuri sanitare
  • Fonduri în completare achiziție tablă pentru Biserica Sf. Ioan Gură de Aur din comuna Cerăt

Realizări prin PNDL/ „Anghel Saligny“ sau alte programe guvernamentale

  • Modernizare drumuri de interes local în comuna Cerăt, jud. Dolj
  • Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural în comuna Cerăt, jud. Dolj
  • Achiziție microbuz școlar în comuna Cerăt, jud. Dolj
  • Modernizare iluminat public în comuna Cerăt, jud. Dolj
  • Modernizare străzi și alei de interes local în comuna Cerăt, jud. Dolj
  • Servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară în comuna Cerăt, jud. Dolj

Ionuţ Octavian Barbu, primarul comunei Cerăt:„Vreau să mulțumesc tuturor locuitorilor din Cerăt pentru susținerea din acești ani, vreau să îi asigur, în continuare, de implicarea și seriozitatea mea. ÎMPREUNĂ am realizat tot ceea ce vedeți astăzi, ÎMPREUNĂ vom continua să dezvoltăm localitatea! «Ce alții promit, eu realizez» este deviza simplă după care mă ghidez.

Nu am lăsat niciun obstacol să îmi stea în cale în tot ceea ce mi-am propus. Cu o echipă puternică lângă mine, cu susținerea Consiliului Județean Dolj, am reușit în toți acești ani să pun cărămidă peste cărămidă la dezvoltarea frumoasă a comunei Cerăt. Îmi doresc foarte mult ca localitatea să fie căutată de cât mai mulți investitori pe care îi asigurăm de tot sprijinul nostru. Este esențial să reușim să creăm noi locuri de muncă care automat vor duce la dezvoltarea zonei.“

Comandat de PSD Dolj, executat de SC BLUE LIONS MEDIA COMPANY SRL, CUI mandatar financiar 21240002.