Lucrările de extindere a Aeroportului Internaţional Craiova au ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 75%

Lucrările de extindere a Aeroportului Internaţional Craiova au ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 75%. În acest moment, se lucrează atât la clădirea terminalului, cât şi la infrastructura de mişcare a aeronavelor şi la parcare, a transmis Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judetean Dolj. Lucrările de execuţie sunt realizate de asocierea Construcţii Erbaşu SA – Grup Primacons – Vahostav-SK, care a deschis şantierul în luna februarie 2023. Termenul de finalizare a proiectului este stabilit în luna iulie 2024.

„Această mobilizare este necesară pentru ca lucrarile să se finalizeze în termenul asumat de constructor. Oltenia va avea al doilea cel mai mare terminal regional nou construit din România, un obiectiv care, pe lângă alte mari investiţii în sectorul economic, legitimează Doljul ca fiind judeţul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din ţară”, a declarat Cosmin Vasile, cu prilejul unei vizite pe şantierul de la Craiova, alături de cei doi miniştri ai Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Economiei, Adrian Câciu şi Ştefan Radu Oprea, de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, şi de directorul aeroportului, Sorin Manda.

Valoarea proiectului de extindere şi modernizare a ajuns la aproape 115 milioane de euro, cu finanţare din fonduri europene şi co-finanţare din partea Aeroportului Internaţional Craiova şi a CJ Dolj.

” Fiecare zi de muncă ne apropie tot mai mult de momentul în care Aeroportul Internaţional Craiova îşi va deschide porţile către o nouă eră de călătorii aeriene, redefinind standardele de confort şi siguranţă pentru toţi pasagerii „, a transmis constructorul, Construcţii Erbasu SA.

Noul terminal de pasageri va avea o suprafaţă desfasurată de 31.715 mp. La subsolul noii construcţii se vor regăsi spaţii destinate carantinei, azilanţilor sau retinuţilor, zona pentru procesarea bagajelor, spaţii tehnice şi pentru depozitare. Holul central al terminalului, dezvoltat pe două niveluri, va cuprinde sala de aăteptare alocată sosirilor, cu monitoare de afişaj pentru curse (atât sosiri de aeronave, cât şi plecări), zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, cabinet medical şi spaţii comerciale.

Parterul clădirii va fi amenjat pentru preluarea fluxurilor de sosiri, separat pentru interne şi internaţionale, cu zona de preluare a bagajelor şi zona pentru controlul paşapoartelor şi controlul de securitate. Etajul, conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecări, include zona de control al paşapoartelor şi porţile de îmbarcare (2 pentru plecări interne, 5 pentru plecări externe), săli de aşteptare separate pentru destinaţiile interne şi cele internaţionale, precum şi spaţii de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Roman de Informaţii, al autorităţii vamale şi al Poliţiei de Frontieră.