Numire cu cântec la SC APĂ – CANAL PIELEŞTI SRL: Rela Filip îl numește director pe “cumătru”

Deşi nu afost instalată oficial ca primar, Rela Filip, a început să-şi plătească obligaţiile din campania electorală. Deşi nu îl recomandă main nimic, Rela, îl vrea director la SC APĂ-CANAL PIELEŞTI SRL, pe Vasile Emilian Irinel.

Aceste regulile nescrise care patronează aceste “cercuri de relaţii” aflate într-o acută interdependenţă fac ca sistemul să se regăsească aproape copie la indigo în toate instituţiile din România.

Ceea ce refuză să înţeleagă totuşi, încă neinstalata primăriţă, este faptul că ocuparea unei funcţii de conducere într-o companie finanţată din banul public, se produce după susţinerea unui concurs de atestare a calităţii profesionale a pretendenţilor, concurs la care nu se poate înscrie oricine şi care supune candidaţii la probe de determinare a nivelului de pregătire profesională, dar şi a aptitudinilor de management a unui colectiv.

Nu aşa s-a procedat la SC APĂ-CANAL PIELEŞTI SRL, unde apropiatul Relei, a primit postul fără să fi dat vreun examen.

Însă, surpriză !!!

După înregistrarea documentaţiei necesare pentru noua numire, la ONRC, instituţia abilitată oferă surpriza : “ Constată că din informațiile transmise de Min. Finantelor Publice, administratorul -VASILE E. I. figurează cu fapte înscrise în cazierul fiscal, încălcând astfel prevederile OG. 39/2015, coroborat cu art. 25, lit. g Lg. 265/2022, privind registrul comerţului. Prin urmare, acesta nu îndeplinește condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea calităților de administrator în cadrul societății, conform prevederilor art. 8 alin. 5 din OG 39/2015 privind cazierul fiscal . Se va depune decizia asociatului unic refăcută care va prevedea revocarea administratorului demiosionar şi numirea noului administrator precum şi durata mandatului acestuia , conform hotărârii Consiliului Local; actul constitutiv actualizat depus în susţinerea cererii prevede inadvertenţe raporatat la datele înscrise în Registrul Comerțului şi la modificările generate de decizia depusă (Pentru detalii consultaţi Buletinul Electronic al Registrului Comerțului) ”.

Ieri, a fost depusă  o nouă cerere  de completare acte, preschimbare termen, audienţă,  ONRC  admiţând astăzi cererea, deşi “cumătru” are cazier fiscal.

(vom reveni cu amănunte)

sursa foto : facebook